• 0.00 лв.
    • Количката Ви е празна.

Количка

Количката Ви е празна.

Отдалечени системи, PoE

Сортиране:  
Балансен модул HA02 за 4*(2.4V/3.6V/6V/9V/12V) акумулатора4913-04 4913-04 Балансен модул HA02 за 4*(2.4V/3.6V/6V/9V/12V) акумулатора
Производител: Китай
0 бр. 0 бр.
Информация

В много случаи изграждането на видеонаблюдение на търговски и промишлени обекти изисква покриване на широк периметър и съответно дълги кабели между крайните устройства (камери, сензори и т.н.) и видеорегистратора (DVR, NVR). За осигуряване на надеждна и непрекъсната работа във всички точки на системата се препоръчва прилагане на централизирано захранване на цялата мрежа. Високите разстояния водят до големи загуби на напрежение в кабелите и недостатъчност на напрежението в крайната точка. Това също води със себе си и до появата на хоризонтални "бягащи линии" по образа, предаван от видеокамерата. Те са пряко следствие от общата маса между видеосиигнала и захранването и по-точно от увеличените загуби по отрицателния проводник. Освен изброените недостатъци, при използването на дълги кабели е много вероятна появата на потенциални разлики и пренапрежения в двата края на кабела, които да доведат до повреда на захранваните устройства. Това са не само нежелани разходи по поддръжка на системата, но и загуба на картина в точката на повреда, от която могат да се възползват нарушители в периода до отстраняването на проблема.

Решението за такива мрежи се крие в използването на разпределена (distibuted) захранваща мрежа. В централната точка се инсталира захранващ блок със средно изходно напрежение, достатъчно ниско, за да бъде безопасно използването му, но и достатъчно високо, за да покрие загубите в свързващите проводници (напр. 48V, 60V или повече). В края на линията към всеки консуматор се свързва конвертор с галванично разделяне, който осигурява подходящото за камерата напрежение - 12V, 24V и т.н. Галваничното разделяне (разделяне на масите по захранване и сигнал), осигурено от конвертора, предпазва както от смущения по видеосигнала, така и защитава самите камери от повреда в следствие на пренапрежения и смущения по захранващата линия. Коефициентът на полезно действие на конверторите е близък до максималния и това означава, че при използване на 4 пъти по-високо напрежение на захранващата линия (напр. 48V спрямо 12V), токът ще е близо 4 пъти по-малък, а оттам и загубите по мощност 42 = 16 пъти по-малки. Това позволява използването на евтини Cat5E FTP кабели, както за преноса на изображение, така и за пренос на захранване до камерите и другите активни устройства.

При използване на отдалечени системи за захранване може да се постигне зона на покритие на видеонбалюденито с радиус до около 1 километър (по дължина на кабела) в зависимост от използваните захранващи блокове и кабели, като същевременно системата е неделима, централизирана и удобна за управление от едно място. Тези системи са подходящи за приложение в промишлени сгради, стопански дворове, халета, гаражи и паркинги, хотели, търговски центрове, големи административни сгради и т.н.